You are here

Reisverslag Australië (deel 1)

Topics: 
Australia

We zijn bezig met het voorbereiden van onze volgende reis, en daarbij worstelen we ons doorheen allerhande reisverslagen. Daarbij dacht ik dat het leuk zou zijn om het verslag van onze vorige reis, Australië, eens uit de doeken te doen :

We kozen ervoor om de Eastern Discovery te boeken bij AussieTours, een tocht met huurauto van Sydney naar Cairns; onze vrienden hadden dezelfde reis reeds gemaakt, en raadden ons deze touroperator aan. Alles werd zonder probleem met AussieTours via mail geregeld, al hadden we best eens langs gegaan : wie een huwelijksreis boekt, krijgt een gratis fles champagne :)

Dag 1 : De vlucht zelf gebeurde hoofdzakelijk met Quantas Airlines; via Frankfurt en Singapore kwamen we tenslotte met een kanjer van een jetlag in Sidney aan. We besloten om even 2 uur op bed te liggen, maar dat was geen goed idee; liefst zeven uur later werden we terug wakker :( We besloten dan maar om de rest van de dag op te vullen met een wandeling naar Sydney Harbour, via een ommetje langs de Botanical Gardens, Mrs Macquarie's Chair en natuurlijk het Sydney Opera House.
Logeren deden we in het Travelodge Hotel nabij Hyde Park.

Dag 2 : vandaag besloten we om de wijde omgeving van Sydney verder te verkennen; via boot brachten we een bezoek aan Sydney Olympic Park. Een echte afknapper helaas, aangezien het park er doods bijligt wanneer er geen sportieve manifestaties zijn. Dan maar terug naar Sydney downtown. Een bezoek aan Chinatown en de Chinese markt mag zeker niet ontbreken op je agenda. 's Avonds gingen we op stap met een collega van mijn pa; die toonde ons de sjieke buurt rond Bondi Beach, een eind buiten Sydney.

Dag 3 : Excursie time ! Vandaag een geleid bezoek aan de Blue Mountains, zo'n 100km buiten Sydney. Een prima excursie, waarbij we eerst stopten bij een eetplaats van kangaroes. Vervolgens een lange wandeltocht rond de Three Sisters, een rotsformatie in de Blue Mountains.

Dag 4 : Vandaag verlaten we Sydney en halen de huurauto daartoe op bij Hertz. Het wordt een puur dagje auto, want we hebben 625km voor de boeg. We stoppen even in Port Stephens, en kiezen voor een boottochtje dolphin watching. Het hotel Comfort Inn in Coffs Harbour is een afknapper : veel lawaai, en 's nachts op weg naar het toilet kom ik een kakkerlak tegen.

Dag 5 : Eén van de mooiste dagen van de reis ! Vanuit Coffs Harbour verdere doorreis tot Byron Bay, het meest oostelijke punt van Australië. Byron Bay is gewoonweg prachtig : van de vuurtoren loopt een pad naar beneden, waarna je op een prachtig strand terecht komt.
Verder door naar Lamington National Park, het tweede hoogtepunt van de reis. De klim naar het O'Reilly's hotel op zo'n 3000m hoogte is onvergetelijk : wel oppassen voor kangaroes, want die durven op de kronkelwegjes naar boven wel eens voor je auto springen, je ziet ze trouwens met hopen langs de wegkant zitten.

Dag 6 : O'Reilly's is een prachtplek om te zitten, er worden heel wat activiteiten gepland, zoveel mogelijk meedoen is de boodschap. Dit traditionele viersterren resort, geleid door de familie O'Reilly, zet zich al 80 jaar in om z'n gasten met hartelijke gastvrijheid te ontvangen en in te wijden in de natuurwonderen van de omgeving. Tot de talrijke mogelijkheden behoort o.a. de Tree Top Walkway, die je over hangbruggen door het dichtbegroeide dak van het regenwoud voert ('s ochtends is het beste moment voor "birdwatching"). Een netwerk van voortreffelijk aangegeven wandelroutes leidt je naar varens en orchideeën, ruisende watervallen en fantastische uitzichtpunten. We blijven een ganse dag ter plekke, en volgen oa de geleide wandelingen naar Luke's Bluff en Morans Falls.

Lees hier het vervolg...