Epiloog

We zijn nu een maand getrouwd (en nog steeds samen ;), en het leek me een goed idee om eens de voorbije maanden te overlopen. We begonnen zo'n zeven maand voor de trouwdatum met de voorbereidingen. Hieronder eens een overzicht van de mensen met wie we deze voorbereidingen maakten, en een indicatie van hoe tevreden we waren over deze samenwerking :

* Drukkerij Nelma, Linden (1/5) : wat een klucht; een drukker die 4 pogingen nodig heeft om een voorgedrukte en gelayoutte tekst op proefdruk te zetten, is voor ons een absolute klungelaar. Daar zien ze ons nooit meer terug, en voor de menu's hadden we dan ook besloten om die zelf af te printen in zwart-wit, en via een kopieerzaak de nodige kopies te maken. Scheelt een aardige duit ook !

* Bloemiste Allium, Linden (4/5) : tevreden hiervan, het trouwboeket was prachtig, en het altaarstuk mocht er ook zijn.

* St-Jan-de-Doper kerk, Begijnhof Leuven (3/5) : Enkel slechte punten voor de afwezigheid van enige verwarming in de kerk, voor de rest uitstekende begeleiding (en een mooie omgeving, natuurlijk).

* Ceremoniewagens en -meester Erwin, St-Joris Winge (4/5) : zeer tevreden, de limousine was een absolute topper, en we hadden d'er dan ook veel bekijks mee.

* Zaal Berkenhof, Bierbeek (4/5) : tevreden, zeer mooie zalen, en lekker eten (heerlijk dessertenbuffet !). Ik doe er een puntje af wegens de onduidelijke prijzenpolitiek : zo staan er in het boekje voorbeeldmenu's. Daar is echter de prijs van de wijn inbegrepen, in de menu's die je zelf samenstelt komt die prijs er nog eens bij, en dat was een onaangename verrassing.

* DJ Freaky Music , Geel (5/5) : we hadden gezegd dat we d'er een stomende Leuvense fuif van het avondfeest gingen maken, en da's voor 100% gelukt. De DJ die de dansvloer bomvol krijgt van de eerste minuut tot de laatste seconde, is een vakman. Respect !

* Fotografe An Symons, Aarschot : onbeslist, hiervan krijgen we de resultaten slechts binnen een maand te zien. Ben benieuwd, al waren we zeer gelukkig met de extra binnenlocatie die An voorzien had : bij deze dank aan gasthof de Pastorij voor de fotoshoot die we ginder mochten maken, zeer mooi hotelletje aan het Hogeschoolplein in Leuven.

Nog enkele tips voor toekomstige trouwers :

* trouwen in de winter heeft zijn voordelen ! Geen gebrek aan zalen, en iemand plannen is kinderspel. Je moet natuurlijk wel een beetje geluk hebben met het weer, maar dat geldt in de zomer ook.
* Verspil geen tijd en geld aan een extra ceremoniemeester, de meeste ceremoniewagen-uitbaters spelen zelf, en gratis, voor ceremoniemeester. Spaart je ook een 150tal euro's uit.
* Ga niet te vlug op huwelijksreis : da's weeral iets dat je later kan plannen, en je hebt bovendien nog wat genot van de ontvangen bloemstukken.
* Een limo of een busje huren is een aanrader : je kan erin met de ganse suite, wat niet alleen veel gezelliger is, maar je hoeft ook maar één auto te huren, en is dus ook goedkoper.
* Wij zijn heel blij dat de burgelijke trouw op een andere datum viel. De dag was al serieus gevuld, en gaat voorbij als een rit op de roetsjbaan; de burgerlijke trouw nog eens op dezelfde dag zou iets teveel van het goede zijn.

Vicky Tue, 11/21/2006 - 08:57

Mag ik vragen waarom u voor DJ Freaky Music hebt gekozen en niet voor een vaste huisdj van het Berkenhof. Wij zitten namelijk met een gelijkaardige situatie,

Alvast bedankt voor het antwoord,
Vicky Leentjes

kristof Thu, 11/23/2006 - 08:51

In reply to by Vicky

Wij hadden vernomen dat er één van die DJs uit de lijst minder goed was, en hebben het zekere voor het onzekere genomen. Zeker omdat wij het avondfeest het belangrijkste van het feest vonden, en dat niet wilden verpesten. Bovendien wilden we er meer een fuif van maken, en we kenden DJ Freaky al wat.

Marie Mon, 01/29/2007 - 08:05

Hallo,

Ik zou graag weten hoe de voorbereiding in de Sint-Jan-De-Doper kerk verliep. Kregen jullie veel vrijheid? En waren er beperkingen (zoals bijvoorbeeld bij het aankleden van de kerk met bloemen en rode loper)? Is de kerk niet te groot, of zat ze toch goed gevuld bij jullie? En ook, wat hield de huwelijksvoorbereiding in (lessen/weekend? was het plezant?)?

Bedankt,
Marie

PS En nog gefeliciteerd met jullie huwelijk!

kristof Mon, 01/29/2007 - 16:55

In reply to by Marie

De voorbereiding verliep prima : we hadden de keus tussen een eucharistieviering en een 'vrije' viering, waarin je zelf de opvulling maakt. Wij kozen voor een eucharistieviering, omdat dat toch enigszins een kapstok geeft waaraan je het misverloop kan ophangen. Wij hadden niet zoveel specifieke eisen, dus dat viel wel mee. De kerk is groot natuurlijk, dus moet je met nogal veel volk zijn om ze gevuld te lijken. Maar dat vonden we allemaal niet belangrijk.

De lessen zelf met het voorbereidingsweekend, wel daaraan zijn we ontsnapt. Er was net één geweest, dus konden we niet meer deze les volgen. Niet dat wij daarop stonden te wachten ;)