You are here

Senseo Latte of Nespresso Lattissima ?

Topics: 
Food

Ik ben al sinds jaar en dag een koffiedrinker. Ik heb er dan toch ook snel 2 à 3 kopjes van nodig om me op kruissnelheid te krijgen. De beste koffie maak je mi nog steeds met een gewone percolator. Nadeel daarvan is dat je tijd daarvoor moet hebben, en 's ochtends is iets te krap om tien minuten te wachten tot je koffie doorgeprutteld is. Vandaar het succes van de Senseo - koffie binnen de minuut - en dus ook hier ten huize binnengebracht. Maar lekkere koffie ? Nee, geef me dan maar een gewoon bakje koffie.

Sinds kort zou ik de overstap willen maken naar een machine dat ook Latte's en Macchiato's aankan. De meest logische stap is natuurlijk de Senseo Latte. Maar 180 euro in de winkel is natuurlijk veel geld voor matige koffie. Plus het feit dat er melk bij te pas komt, dus dat je eigenlijk na ieder kopje koffie een schoonmaakbeurt aan je been hebt.

Nee, dan lijkt me de Lattissima van Delonghi iets beter : gebaseerd op de (wat ik me laten wijsmaken heb) veel betere Nespresso cups, dus meer mogelijke smaken. Ook de kwaliteit van de Machiatto lijkt me stukken beter. Maar de Nespresso cups vind je natuurlijk weer niet in de winkel, en moet je dus via zo'n onhandig webformulier bestellen. Ook een nadeel van de Lattissima, is dat 'em toch een goeie 100 euro duurder is. Daarvoor wil ik dan ook wel echt het verschil in koffie kwaliteit kunnen smaken.

Iemand ervaring met beide koffiemachines ?

Update : Keuze is gemaakt !

Comments

Persoonlijk vind ik de Nespresso een overhyped toestel, en vooral: duur in gebruik. Senseo hebben we hier ook (voor de snelle koffie), maar het beste vind ik een lekkere espresso uit m'n Delonghi (don't ask me what type), gewoon gemalen koffie in doen, en een minuutje of twee heb je een lekker sterk kopje koffie.

Ik ben het met je eens, een delonghi espresso apparaat heb je al voor 70 euro en je hebt lekkere sterke espresso. Ik gebruik 'koffiepads' voor het apparaat. Net zo makkelijk als senseo alleen veel lekkerder!

Wat de latte edities van die toestellen betreft kan ik je niet helpen. Ik heb indertijd gekozen voor een Nespresso Aerochino (appart toestelletje om de melk op te warmen en als nodig op te schuimen - beetje als waterkoker maar dan voor melk ;) ) en heb dus geen interesse in een toestel dat beiden doet. Ik ben altijd een beetje bang van zo n toestellen qua onderhoud. Warme melk koekt snel overal aan en melk in het reservoir laten lijkt me ook niet ideaal.. De senseo is naar wat ik de laatste dagen hoor op beide vlakken een ramp. Bij de Nespresso toestellen heb ik er gezien met een afneembare melk voorraad (die je dus in de koelkast kan zetten tussendoor) maar hoe makkelijk die uit te kuisen zijn weet ik evenmin. En bij dergelijke toestellen geef je al snel heel wat meer dan €180 uit!
Ik kan wel zeggen dat ik wat melk betreft zeer gelukkig ben van mn Aerochino!

Wat darentegen de koffie betreft is er wel een duidelijk verschil.
De Senseo produceert een lekker maar niet spectaculair doorloop koffietje met overal verkrijgbare pads die niet aan een producent gelinkt zijn en dus in goeikope edities kunnen gemaakt worden.
Nespresso darentegen maakt lekkere espresso koffie uit een uitgebreid en regelmatig geupdate assortiment van capsulles. De capsulles worden momenteel echter enkel door Nespresso uitgegeven waardoor ze ongetwijfeld duurder blijken dan de senseo producten.. Ergens volgend jaar ofzo vervalt wel de bescherming op productie van die capsules en zou het dus mogelijk zijn dat er goeikopere versies op de markt komen (hoewel daar absoluuuut geen garantie voor is :) )

Ik persoonlijk heb een voorkeur voor de espresso van Nespresso tov de Senseo koffie. We hebben dan ook vorig jaar een van de goedkopere Nespresso toestellen gekocht ondanks de uiteindelijk hogere prijs.

Lol; Waarschijnlijk een iets langer antwoord dan gehoopt.. ... maar koffie kan toch zooooo lekker zijn :)