You are here

B-klas

Topics: 
Pets

Sinds een 3tal maanden zitten we met onze hond in de A-klas op de hondenschool. Concreet betekent dit ook dat vanaf nu overgangsproeven vereist zijn om de hond naar een hogere klas te laten overgaan. We hebben net de overgangsproef voor de B-klas achter de rug.

Heel vreemd hoe het gedrag van een hond kan veranderen alnaargelang de dag. Vorige zondag liep onze hond een perfect parcours. Vandaag had ze er echter totaal geen zin in. Continu verlopen, niet blijven zitten, blaffen en springen naar andere honden. Ik had er na een tijdje flink de pest in, maar aangezien je stil moet blijven terwijl andere honden met de proef bezig zijn, kon ik dus niet veel anders dan eens flink aan de leiband trekken, wat de hond met plezier beantwoordde met extra rukken terug, wat me een flinke schram op m'n hand opleverde. Ook de proef zelf was maar zo-zo : bij de apport oefening haalde ze bvb wel de apport op, maar bracht ze'm niet terug.

Ik dacht dus dat we met een flinke buis naar huis mochten terugkeren, maar zie : met de hakken over de sloot. Geslaagd in deliberatie dus, en vanaf volgende les mogen we ermee in de B-klas. Hierin worden de vaardigheden van de A-klas verder geperfectioneerd, en worden ook oefeningen zonder leiband stilaan ingevoerd.

Comments

Ik ga ervan uit dat ze je op school ook tips geven zoals de hond geen eten geven vlak voor de proef. Een hond met een beetje honger luistert veel beter dan een hond met goed gevulde maag.

succes nog,
paul