You are here

Bunker 2009

Topics: 
Music

De Bunker is een jeugdhuis in Glabbeek dat ieder jaar een festival organiseert. Vijf jaar geleden waren we erbij toen de Levellers de affiche sierden. Dit jaar heeft men blijkbaar totaal de danskaart getrokken met Stijn, Front 242, Etienne de Crécy en Dr Lektroluv.

Front 242 is al jaren één van mijn favoriete groepen. Halverwege de jaren negentig waren de groepsleden echter de samenwerking beu, en gingen elks hun eigen weg. Wat nog volgde, was een jarenlange release van remixes. Onlangs echter besloot Front zijn nummers te herarrangeren door gebruik te maken van de allerlaatste synthesizers, wat de live CD 'Moments' opleverde. Ook een manier natuurlijk om creatief te zijn. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik Funkhadafi of Im Rythmus bleiben hoor brengen, maar opgewarmde kost van 20 jaar geleden, blijft opgewarmde kost natuurlijk. Wie ze gemist heeft, kan zich herpakken op 1 november : dan treden ze samen met Anne Clark (!) op in Hasselt.

Arsenal is een echte live groep : opzwepende funky wereldmuziek, die het vuur in de tent zette. Knappe groep met goeie nummers en duidelijk veel podiumervaring.
Etienne de Crécy bracht een DJ set, maar was te repititief om te kunnen blijven boeien. Sommige delen van zijn set zakten daardoor als een soufflé in elkaar. Nee, dan liever Dr Lektroluv. Deze belgische DJ die steevast in zilveren vestje en groen masker optreedt, stond terecht bovenaan de affiche.

Comments

Als ik er op terugdenk, en een Google search verder, dan kom ik op deze Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=8VNkSLqtkBE

20 jaar geleden was ik daar, in de Vooruit in Gent.

Damn. Twintig jaar.