Skip to main content

Senseo Latte of Nespresso Lattissima ?

Ik ben al sinds jaar en dag een koffiedrinker. Ik heb er dan toch ook snel 2 à 3 kopjes van nodig om me op kruissnelheid te krijgen. De beste koffie maak je mi nog steeds met een gewone percolator. Nadeel daarvan is dat je tijd daarvoor moet hebben, en 's ochtends is iets te krap om tien minuten te wachten tot je koffie doorgeprutteld is. Vandaar het succes van de Senseo - koffie binnen de minuut - en dus ook hier ten huize binnengebracht. Maar lekkere koffie ? Nee, geef me dan maar een gewoon bakje koffie.
Sinds kort zou ik de overstap willen maken naar een machine dat ook Latte's en Macchiato's aankan. De meest logische stap is natuurlijk de Senseo Latte. Maar 180 euro in de winkel is natuurlijk veel geld voor matige koffie. Plus het feit dat er melk bij te pas komt, dus dat je eigenlijk na ieder kopje koffie een schoonmaakbeurt aan je been hebt.
Nee, dan lijkt me de Lattissima van Delonghi iets beter : gebaseerd op de (wat ik me laten wijsmaken heb) veel betere Nespresso cups, dus meer mogelijke smaken. Ook de kwaliteit van de Machiatto lijkt me stukken beter. Maar de Nespresso cups vind je natuurlijk weer niet in de winkel, en moet je dus via zo'n onhandig webformulier bestellen. Ook een nadeel van de Lattissima, is dat 'em toch een goeie 100 euro duurder is. Daarvoor wil ik dan ook wel echt het verschil in koffie kwaliteit kunnen smaken.
Iemand ervaring met beide koffiemachines ?
Update : Keuze is gemaakt !