Belgium

België in Google maps gedetailleerder

Topics

Wie België vroeger in Google maps of Google Earth bekeek, wist al dat enkel op de as Antwerpen - Brussel de kaarten gedetailleerd waren. In de rest van Vlaanderen was de resolutie niet echt om je huis gemakkelijk op terug te vinden.
Sinds kort echter zijn in Google Maps nieuwe satelliet foto's van België geïmporteerd, met details die goed genoeg zijn om het zwembad van de buren wel te kunnen bekijken. Deze foto's dateren van april 2009.

Toeval : in de buurt van onze woonplaats vind ik deze toevalstreffer terug. Op deze manier zie je ook dat Google met satellietfoto's werkt, en niet met foto's genomen vanuit vliegtuigen.

Verkiezingen 2009

Topics

Ik waag me niet vlug aan politieke posts, maar de verkiezingsuitslag van vandaag doet me toch in de pen kruipen : met verbijstering neem ik de verkiezingsuitslagen waar. De 2 partijen die verantwoordelijk waren voor de politieke immobiliteit van België (en dus ook Vlaanderen) in de laatste 2 jaar, zijn de grote overwinnaar, ondanks de 800 euro staatsschuld per seconde. De oude politieke krokodillen wrijven ondertussen in hun handen : de politieke apathie die bij de kiezer heerst, laat partijen toe om ongestoord hun gang te gaan.

Ondertussen herschikt het politieke landschap grondig; 6 partijen groeien qua grootte naar elkaar toe door de rechtse versplintering in 3 partijen : Vlaams Belang, LDD en NVA. De 3 traditionele partijen (CD&V, OpenVLD en SPa) spelen stoelendans met zetels, en zien met lede ogen hoe kiezers naar rechts verschuiven. De coalitie is ondertussen geen geheim meer : er wordt vanuit beide kanten duidelijk naar elkaar gelonkt in de CD&V en NVA.

Stemtest

Topics

Aangezien kruisbestuiving bij Belgische partijen in is tegenwoordig - iedere partij heeft zowel iets groen, iets liberaal en iets socialistisch in zijn programma - is kiezen tegenwoordig nog nooit zo moeilijk geweest. Vandaar dat de stemtest van de Standaard het leven iets gemakkelijker kan maken.
Disclaimer : we achten u intelligent genoeg om te weten dat het opmaken van uw politiek profiel gebaseerd op basis van 36 vraagjes niet echt wetenschappelijk is, en in sommige gevallen naar manipulatie neigt. Maar doet u gerust uw voordeel ermee.

40000 blowjobs

Topics

Verkiezingen binnenkort ? Tania Derveaux belooft 40000 jobs op affiches in het Antwerpse. Een engelse versie van haar NEE website vermeldt I will give you 40 000 blowjobs; those who are married or shy can also choose to receive their blowjob in Second Life. 't Is maar dat men in de politiek ook virtual reality heeft ontdekt.
Echt of Photoshop verkiezingsstunt ? In elk geval een reactie op de 200000 jobs die OpenVLD en SP.A ons beloven, en enkel mogelijk in een land waar de huidige minister van financiën ons niet kon vertellen wat de vierkantswortel van 25 was. Ik heb me niet ingeschreven (ik kom op dat vlak niks tekort, dank u), maar misschien is hier een taak voor u weggelegd ?

Gepersonaliseerde bankkaart

Topics

Binnenkort kan je bij Dexia en KBC je gepersonaliseerde bankkaart ontwerpen. Voor wie hoopt op een Baywatch babe, of het logo van Porsche op zijn bankkaart, komt van een kale reis terug : er zijn strenge regels waaraan het kaartontwerpen is onderworpen. In praktijk komt het erop neer dat je enkel je eigen digitale kiekjes mag gebruiken.

Niks belet om je eigen creativiteit bot te vieren; zo heeft WebPalet enkele mooie voorbeelden op internet geplaatst. Wie heeft ideeën voor andere kaarten ?

Klantvriendelijkheid : 0/10

Topics

Wat is er tegenwoordig aan de hand met de Vlaamse handelaars en dienstverleners ? Is een beetje klantvriendelijkheid dan echt zo moeilijk ? Of zit er iets in het nitraatrijke Vlaamse water, of in de lucht, waardoor men klanten maar ziet als melkkoeien die vooral niet teveel moeilijk moeten doen ? Ik zaag niet vlug, maar dit is toch al te gek :

Martine had ramen laten plaatsen door de weledele firma Veralu; bij het opvragen voor een fiscaal formulier, merkte deze firma op dat er ramen waren geplaatst met een te lage isolatiewaarde als dat er besteld waren. Nu ja, kan gebeuren. De firma vervangt -gratis natuurlijk- ditmaal alles door de ruiten met de correcte K-waarde. Dat ze daarbij allerhande krassen op de muren en de raamomkadering maakten, is blijkbaar van minder belang. Als we hierover reklameren, krijgen we een officiële brief toegestuurd met daarin de melding van Veralu's opperhoofd dat 'em persoonlijk zijn personeel ondervraagd heeft, en dat zij zelfs op de pijnbank blijven ontkennen. Dus dat zijn conclusie is dat zijn bedrijf geen schuld hierin kent. Ja hallo, alsof we zelf een beetje in onze muren gaan staan krassen !

Maar het wordt nog beter :

  • De notaris slaagt erin onze beide namen verkeerd te typen op ons huwelijkscontract.
  • De drukker maakt maar liefst 7 fouten in de proefdruk van de uitnodigingen, én in een verkeerd lettertype. (en dan moet je weten dat de tekst door ons reeds voorgedrukt en gelayout was)
  • De DJ was onze afspraak van maandag vergeten, maar was dan toch zo vriendelijk om ons binnen te laten, na een 40 minuten durende rit.
  • En gisteren hadden we een afspraak met de gast die onze oprit moet komen leggen, maar de kerel was niet thuis. Morgen komt 'em zelf langs, maar ik durf erop wedden dat die pipo zijn kat stuurt.

Prutsers !

De grootste Belg

Topics

The national TV is broadcasting a series of shows in order to elect de grootste Belg (the most honorable Belgian). The ranking is interesting to follow, though right from the start it was clear that the race was going to be between Pater Damiaan (father Damien) and Eddy Merckx.
The same contest was held some years ago in Holland, and then the winner was Pim Fortuyn, quite surprisingly I must say. Having the questionable reputation of being one of the few murdered Dutch politicians apparently helps quite a bit. Only shame that people like Huygens didn't made it then.