You are here

Belgium

Image: 

Spotnamen

Belgium

Benieuwd waarom de inwoners van Aarschot 'kasseistampers' of die van De Panne 'puzzieschieters' genoemd worden ? De site van Henk Deconinck levert een vermakelijk inzicht op de oorsprong van die spotnamen.

België in Google maps gedetailleerder

Belgium

Wie België vroeger in Google maps of Google Earth bekeek, wist al dat enkel op de as Antwerpen - Brussel de kaarten gedetailleerd waren. In de rest van Vlaanderen was de resolutie niet echt om je huis gemakkelijk op terug te vinden.
Sinds kort echter zijn in Google Maps nieuwe satelliet foto's van België geïmporteerd, met details die goed genoeg zijn om het zwembad van de buren wel te kunnen bekijken. Deze foto's dateren van april 2009.

Toeval : in de buurt van onze woonplaats vind ik deze toevalstreffer terug. Op deze manier zie je ook dat Google met satellietfoto's werkt, en niet met foto's genomen vanuit vliegtuigen.

Verkiezingen 2009

Belgium

Ik waag me niet vlug aan politieke posts, maar de verkiezingsuitslag van vandaag doet me toch in de pen kruipen : met verbijstering neem ik de verkiezingsuitslagen waar. De 2 partijen die verantwoordelijk waren voor de politieke immobiliteit van België (en dus ook Vlaanderen) in de laatste 2 jaar, zijn de grote overwinnaar, ondanks de 800 euro staatsschuld per seconde. De oude politieke krokodillen wrijven ondertussen in hun handen : de politieke apathie die bij de kiezer heerst, laat partijen toe om ongestoord hun gang te gaan.

Ondertussen herschikt het politieke landschap grondig; 6 partijen groeien qua grootte naar elkaar toe door de rechtse versplintering in 3 partijen : Vlaams Belang, LDD en NVA. De 3 traditionele partijen (CD&V, OpenVLD en SPa) spelen stoelendans met zetels, en zien met lede ogen hoe kiezers naar rechts verschuiven. De coalitie is ondertussen geen geheim meer : er wordt vanuit beide kanten duidelijk naar elkaar gelonkt in de CD&V en NVA.

Een eeuw in beeld

Belgium

Het Belang van Limburg heeft op hun site een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van de voorbije eeuw, compleet met tekst en foto's. Handig om eens op te zoeken wat jouw geboortejaar zo speciaal maakt(e).

40000 blowjobs

Belgium

Verkiezingen binnenkort ? Tania Derveaux belooft 40000 jobs op affiches in het Antwerpse. Een engelse versie van haar NEE website vermeldt I will give you 40 000 blowjobs; those who are married or shy can also choose to receive their blowjob in Second Life. 't Is maar dat men in de politiek ook virtual reality heeft ontdekt.
Echt of Photoshop verkiezingsstunt ? In elk geval een reactie op de 200000 jobs die OpenVLD en SP.A ons beloven, en enkel mogelijk in een land waar de huidige minister van financiën ons niet kon vertellen wat de vierkantswortel van 25 was. Ik heb me niet ingeschreven (ik kom op dat vlak niks tekort, dank u), maar misschien is hier een taak voor u weggelegd ?

Pages

Subscribe to RSS - Belgium