You are here

Pets

Pets

Image: 

Clubkampioen

Pets

Vandaag was het clubmatch op de hondenschool, een jaarlijks evenement waar per (hogere) klas de rangschikking bepaald wordt van de honden. Onze Berner Sennen Hayke werd er tot onze grote verbazing club kampioen in de C-klas !
We hadden het helemaal niet verwacht, en hadden dan ook de prijsuitreiking niet afgewacht om naar huis te gaan. De beker moeten we dus nog afhalen op devolgende les. We zijn benieuwd !

C-klas

Pets

Verleden zondag heb ik nogal onverwachts beslist om met onze 9 maand jonge Landseer hond mee te doen met het overgangsexamen van de B- naar de C-klas. En zie, tot mijn grote verbazing zijn we geslaagd - weliswaar met de achterpoten over de sloot, maar geslaagd is geslaagd, niet ? Na amper 2 maand in de B-klas, blijven we door de klassen heen sjezen.
En nu ? In de C-klas wordt het overgrote deel van de oefeningen zonder leiband gedaan, en wordt van de hond een perfecte gehoorzaamheid verwacht. Dat komt wel goed, maar de eerste reeks lessen zullen zwaar uitvallen, vrezen we...

B-klas, #2

Pets

Hoera ! Onze jongste hond Jitta, een goeie 7 maand oud ondertussen, heeft met vlag & wimpel de overgangsproef doorstaan voor de B-klas. De saaie oefeningen zijn voorbij, vanaf nu begint de training zonder leiband...

Jitta

Pets

Het heeft iets meer voeten in de aarde gehad dan initieel verwacht, maar sinds gisteren hebben we dan toch een nieuw familielid. Jitta is een Landseer pup die er momenteel uitziet als een schattige witte pluizige teddybeer. Landseer honden zijn verwant aan de Newfoundlanders, groeien uit tot honden van zo'n 50tal kilo, en zijn algemeen bekend om hun vriendelijk & zacht karakter.

C-klas

Pets

Hoera ! Gisteren de overgangsproef op de hondenschool meegedaan, en onze hond is geslaagd voor de C-klas. Vanaf nu wordt het grootste deel van de oefeningen zonder leiband gedaan, en wordt van de hond verwacht dat ze de basis gehoorzaamheid volledig onder de knie heeft. Als dat maar goed afloopt ;)

Pages

Subscribe to RSS - Pets