You are here

Reisverslag Australië (deel 2)

Topics: 
Australia

Het tweede deel van onze reis in Australië van Sydney naar Cairns :
(deel 1 kan je hier lezen)

Dag 7 : Brisbane is even wennen na de rust in Lamington National Park : het lawaai van de auto's en de gigantische hoeveelheid beton staan in schril contrast met de regenwouden van Lamington. Echter, na een aantal uren (en vooral 's avonds) is het er best gezellig : het Roma Street Park is niet meteen het mooiste, maar de South Banks is echt wel de moeite. Leuke eateries, winkeltjes en groene oases en een heus "stadsstrand". Ons hotel IBIS is één van de beste gedurende de ganse reis.

Dag 8 : Op naar Noosa, een badstad ten noorden van Brisbane. Het begint vanaf hier serieus warmer te worden. Overnachting in het grote complex van Novotel.

Dag 9 : Van Noosa naar Hervey Bay, de uitvalsbasis naar Frasier Island.

Dag 10 : Een tegenvaller van formaat : de trip naar Frasier Island vermeldt oppik aan het hotel, maar na een uurtje wachten blijkt het tegendeel. Na wat telefoontjes blijkt dat de operator ons aan een ander hotel verwacht had. De ferry naar Frasier is echter al vertrokken... We besluiten dan maar zelf een half day naar Frasier te plannen, maar het Kingsfisher Resort heeft weinig te bieden. Bovendien wacht ons een tweede afknapper bij terugkomst in de haven : het hotel zou ons oppikken, maar van de bus geen sprake. Dan maar te voet naar het hotel terug.

Dag 11 : Op de agenda staat de reis naar Rockhampton, maar we besluiten om de trip van gisteren, vandaag te doen, en 's nachts door te reizen. Een uitstekende keus, zo blijkt : Frasier Island is echt de moeite : het Maheno scheepswrak, Gurawongara Lake, en de Pinnacles zijn de moeite waard.
's Nachts komen we aan in wat zonder twijfel het slechtste hotel is van de reis : Quality Inn Centre Point. Uiterst klein, en geen verse lakens...

Dag 12 : Weinig geslapen, en 's ochtends blijkt waarom : ik sta vol met gigantische muggenbeten. De dingen jeuken verschrikkelijk, dus daarom maar eerst een zalfje in de apotheek halen. Het regent oude wijven, een voorsmaakje van orkaan Larry, die in het noorden lelijk huishoudt. Aankomst in Eungella National Park, het Broken River Mountain Retreat is een soort kleinere en ietwat versletener versie van O'Reillys in Lamington, maar daarom niet minder mooi. Een geleide avondwandeling toont ons vooral het aanbod aan (erg grote) lokale insecten en spinnen. Brrr ! Helaas geen vogelbekdier gezien...

Dag 13 : Eerst nog een wandeling in Eungella Park : De diepe kloven en het dichte regenwoud op de hoge bergruggen herbergen het zeldzame vogelbekdier en meer dan 100 soorten vogels. De wandelroutes rond de Finch Hatten Gorge, met zijn prachtige watervallen is zeker de moeite.
Daarna door naar Airley Beach, met overnachting in het mooie Mango House.

Dag 14 : Airley Beach is de uitvalsbasis naar de droomstranden van WhiteHaven Islands. Deze eilanden zijn de toppen van een "verdronken" bergkam. De meeste eilanden zijn tropisch begroeid, hebben prachtige witte zandstranden en riffen. Helaas niet zo'n opperbest weer.

(Lees hier deel 3)