You are here

Radio Scorpio start benefietactie

Topics: 
Music

Radio Scorpio 106 FM, 's lands oudste vrije radio, lanceert in de maanden mei en juni een grootscheepse benefietactie. De bedoeling is om de alternatieve zender, die uitsluitend op vrijwilligers werkt en geen inkomsten haalt uit reclame, een structurele financiële injectie te geven. Twee verhuizingen in de recente geschiedenis van Scorpio zorgden immers voor een zware financiële aderlating.

De vzw acht de tijd rijp om de last uit het verleden definitief af te schudden, zodat ze de nodige investeringen kan doen om aan nieuwe behoeften van haar luisteraars te voldoen. Een prioritair project is internetradio; de vraag om Scorpio te ontvangen strekt zich immers ver buiten de Leuvense regio uit.

Verschillende evenementen worden georganiseerd om geld in het laatje te brengen. Scorpio draait in de eerste plaats om (alternatieve) muziek, wat zich uit in verschillende fuiven en benefietoptredens ten voordele van Scorpio. Maar er is meer. Op de symbolische datum 10/6 zijn alle sympathisanten van de welbekende frequentie 106 FM welkom op het Scorpio-buffet in restaurant Rossi in Leuven, waarvan de opbrengst integraal naar Scorpio gaat. Op de Scorpio-veiling worden verschillende objecten ten voordele van Scorpio te koop aangeboden op ebay. Opmerkelijk is ook dat de zender een aantal uren radio veilt: de vier hoogste bieders zullen in de maand juni elk een uur naar believen radio kunnen maken op 106 FM. En tot slot houdt Radio Scorpio een eigenzinnige Scorpio-tombola; de prijsuitreiking is voorzien op het Scorpio-labo.

Wie Scorpio zonder meer financieel wil steunen kan een overschrijving doen op 001-0793790-18 met vermelding 'Benefiet'. Vanaf dertig euro krijgen de schenkers een fiscaal attest; gulle schenkers krijgen vanaf honderd euro een Scorpio-T-shirt cadeau.