You are here

Kempische schaal

Topics: 
Pets

Het moest er toch eens van komen : verleden zondag met onze pup meegedaan aan een hondenshow. De Kempische Kynologen Klub (een naam die voor een nogal ongelukkige afkorting en ditto website zorgt) organiseerde verleden weekend de 35ste Kempische schaal in de veilinghallen van Hoogstraten. In deze ruime hallen werden enkele honderden rashonden met hun baasjes verwacht samen met minstens evenveel bezoekers.

Onze Berner viel met zijn vijf en halve maand in de baby klasse, waar zij tot ons beider schrik moest uitkomen tegen 3 andere en veel jongere pups. Nu moet je weten dat een Berner op zo'n 4 à 5 maanden ouderdom van vacht wisselt, en zijn uiteindelijke licht krullende haardos krijgt. Daarvoor zijn Berner pups kleine teddybeertjes met wollig pluishaar. En zo'n pup met stijve krulharen die alle kanten opstaan, heeft natuurlijk minder kans tegenover kleine lieve teddybeertjes die blijkbaar net uit de droogkast gestapt kwamen.

Bon, met een derde plaats en een Belovend label, was de schade beperkt, maar volgende keer zorgen we dat we in een meer representabele strijdklasse uitkomen.