You are here

Food

Image: 

Fast food : ads vs reality

Food

Have you ever been tricked by ads for food ? I, for instance, vividly remember the day I walked into an English Subway, ordering a turkey sandwich, and receiving something horrible with several kinds of black greasy sausage slices. And everyone knows about the wafer-thin burgers you get in every burger restaurant.

Pundo3000.com started with some real-life examples of this kind of food trickery. It features 100 pictures of junk food ads, accompagnied by a real-life example of the advertised goods. Needless to say, with a high WTF factor. If you don't feel like wading through 100 examples, head over to The Guardian, featuring a fine selection. Warning : not for the weak stomach.
If you're still hungry, check out some of the earliest pioneers in this trade, with some older examples of fine junkfood cuisine (including my Subway turkey sandwich).
Bon appetit.

Whole latte love

Food

Na rijp beraad voor een nieuw koffiemachine, heb ik uiteindelijk voor de Delonghi Lattissima gekozen. Espresso, lungo, cappuccino en macchiato in één koffiemachine. En ik moet zeggen, ik heb er nog geen minuut spijt van gehad. Iedere ochtend is een feest met een lekkere lungo of cappuccino, en natuurlijk de Nespresso cups. Het smaakverschil met de Senseo is gigantisch (is dus echt wel slootwater), en Nespresso is in één woord verslaved.

De Lattissima kwam met een proefaanbod van 12 verschillende Nespresso cups, maar da's eigenlijk te weinig om een duidelijk idee te krijgen van het smaakbereik van Nespresso, zeker als je ze verspreid opdrinkt in lungo's of macchiato's. Nadeel van het Nespresso systeem, is dat je ze niet vindt in een gewone winkel of warenhuisketen. Je moet ze online bestellen, maar je kan ze wel gratis laten leveren in elk Kiala punt, dichtbij in je buurt.

Ik raad iedere nieuwe Nespresso klant trouwens aan om de introductie box te kopen op de nespresso site. 250 verschillende cups (inclusief de 3 Pure Origin soorten) in een mooie kartonnen box, samen met een klein boekje met wat uitleg over de oorsprong en bereiding van koffie, plus een gedetailleerde uitleg over de verschillende smaken in het gamma. En natuurlijk een mooie presentatiebox voor de cups.

Senseo Latte of Nespresso Lattissima ?

Food

Ik ben al sinds jaar en dag een koffiedrinker. Ik heb er dan toch ook snel 2 à 3 kopjes van nodig om me op kruissnelheid te krijgen. De beste koffie maak je mi nog steeds met een gewone percolator. Nadeel daarvan is dat je tijd daarvoor moet hebben, en 's ochtends is iets te krap om tien minuten te wachten tot je koffie doorgeprutteld is. Vandaar het succes van de Senseo - koffie binnen de minuut - en dus ook hier ten huize binnengebracht. Maar lekkere koffie ? Nee, geef me dan maar een gewoon bakje koffie.

Sinds kort zou ik de overstap willen maken naar een machine dat ook Latte's en Macchiato's aankan. De meest logische stap is natuurlijk de Senseo Latte. Maar 180 euro in de winkel is natuurlijk veel geld voor matige koffie. Plus het feit dat er melk bij te pas komt, dus dat je eigenlijk na ieder kopje koffie een schoonmaakbeurt aan je been hebt.

Nee, dan lijkt me de Lattissima van Delonghi iets beter : gebaseerd op de (wat ik me laten wijsmaken heb) veel betere Nespresso cups, dus meer mogelijke smaken. Ook de kwaliteit van de Machiatto lijkt me stukken beter. Maar de Nespresso cups vind je natuurlijk weer niet in de winkel, en moet je dus via zo'n onhandig webformulier bestellen. Ook een nadeel van de Lattissima, is dat 'em toch een goeie 100 euro duurder is. Daarvoor wil ik dan ook wel echt het verschil in koffie kwaliteit kunnen smaken.

Iemand ervaring met beide koffiemachines ?

Update : Keuze is gemaakt !

Haagse kopjes

Food

Toch wel wat problemen met mijn Senseo overlaatst : die geeft soms geen warm water, of vult de kopjes slechts half (de zogenaamde Haagse kopjes). Ik heb wel gemerkt dat hiervoor een eenvoudige oplossing voor bestaat : duw de watercontainer goed aan, en vul die toch met een redelijke waterhoeveelheid (minstens 2 kleine koppen). Sindsdien geen last meer van Haagse kopjes !

Senseotioneel

Food

Gisteren mij toch laten verleiden om een (zwarte) Senseo te kopen. Sinds ik een Senseo kopje dronk bij mijn schoonbroer, was ik onder de indruk van de snelheid waarmee zoiets een kop koffie schenkt. En aangezien ik het iedere ochtend beu was om te wachten op mijn trage percolator, is zo'n speedo koffiezetter natuurlijk een geschenk uit de hemel. Maar superlekkere koffie ? Nee, dan toch liever uit de gewone koffiezet. Of een 'echte' koffiezetter, zo eentje die de bonen nog maalt. Maar wel pricy, helaas.

Ik moet natuurlijk wel de verschillende Senseo smaken eens proberen. Wie tips heeft, laat ze maar komen.

Pages

Subscribe to RSS - Food