You are here

Hardware sucks

Topics: 
Hardware

Hardware still sucks : ik zag gisteravond dat de screensaver op mijn 15 maand jonge PC om één of andere reden vastgelopen was. Een power-cycle bracht enkel het Pentium logo op het scherm tevoorschijn, en verder niks. Waar is de tijd trouwens dat je bij aanschaf van een PC nog een diagram kreeg van het moederbord ? Machien is een Medion MD8800 (Aldi PC). Ik vrees een moederbord probleem; iemand een idee welke hardware gefaald is ?

Comments

I have had a similar problem on my Medion recently where it would "hang" for a few minutes on the Intel logo before loading. Medion said it was due to over charging of a capacitor related to usb and the bios is set to look for the usb card reader first. There solution was to switch off the computer at the main socket but leaving it still plugged in in order to maintain the earth conection, then the startup button at the front was pressed and held in for 1 minute to discarge the power. On switching back on everything was back to normal.
Hope this may be of some help.

Dit heb ik geprobeerd, maar zonder success. Dan maar Medion gebeld. Ze stelden bovenstaande procedure ook eerst voor, maar dan met uitgetrokken stroomkabel, en een 10tal keren de powerknop gedurende 1 seconde ingedrukt te houden. Zonder resultaat dus, maar ze gaan wel een technieker langsturen.
Ben benieuwd...

Bah. De technieker komt pas binnen 2 weken. Gelukkig heb ik nog wat oude hardware staan, tijd om die terug in ere te herstellen.

Mijn Medion 8800 wilde een tijd geleden niet meer booten. Het bleek uiteindelijk (na veel paniek en gezoek) te gaan om de grafische kaart die niet echt goed in het slot past. Kaart uithalen, contacten schoonmaken, contactspray spuiten en een voorhamer hebben het probleem opgelost. Probeer dat eerst eens...

(OK, de voorhamer is een "Itchy and Scratchy"-stijlfiguur)

Ik vermoed ook de grafische kaart. Die loopt ferm warm; ik ga die eens verwisselen met een ouwe Nvidia die ik hier nog in stock liggen heb.

PS: Nog vergeten! als ge computer-analfabeten in de huiskring hebt, is het een goed moment om ze wijs te maken dat het aan uw monitor ligt; ge kunt er een 22 inch wide-screen Acer LCD aan overhouden!