You are here

LCD TV

Topics: 
TV

Ik doe zelden een miskoop, maar met de recente LCD TV van de Aldi heb ik blijkbaar de hoofdvogel afgeschoten : enkel de eerste avond werkte het ding naar behoren; vanaf de tweede avond begon het TV beeld random uit te vallen. Enkel de hoofdschakelaar uit- en aanzetten zorgde terug voor wat beeld, zij het voor één tot een halve minuut. Algemeen was het beeld redelijk wazig, en een HDMI aansluiting gaf een zeer luide brom als geluid. Nu weet ik zelf dat ik van een el-cheapo LCD niet al te veel moet verwachten, maar dit was iets te gortig.

Nu, geen kwaad woord van de naverkoop service van Teknihall : de TV werd netjes met Taxipost afgehaald, en een week later was 'em terug beschikbaar. De kerel van Taxipost wist me trouwens te vertellen dat ze heel wat TV's rond aan het rijden waren. Ik was dus blijkbaar niet de enige.

De gemelde problemen zijn in elk geval opgelost. Er zijn er helaas echter enkele nieuwe bijgekomen : de niet-werkende remote blijkt te wijten te zijn aan lege batterijen, maar veel erger is de bron van interferentie. De TV blijkt in erge mate het DVB-T signaal te storen, en da's nieuw. Morgen eens horen bij de calldesk van Teknihall - hoogstwaarschijnlijk geef ik er de brui aan en gaat 'em retour naar de Aldi. Mijn geld terugvragen lijkt me de beste optie : ik vrees dat de 3 jaar durende garantieperiode te druk benut zal moeten worden met dit model.

Comments

Ik heb bovenvermeld toestel vandaag binnengebracht. De jongedame die me verder geholpen heeft wist me trouwens te vertellen dat zowaar 75% van de toestellen al zijn teruggebracht omwille van de problemen met beeld en/of geluid.
De ervaringen met het merk Opera zijn dus alles behalve positief. Mijn vorige LCD uit de Aldi (een 26" Medion) doet het gelukkig wel heel goed!